2011. július 18., hétfő

Sztrájkra fel! - közjáték

Palpatine unatkozott. Unatkozott, amikor reggel unottan itta a kávéját. Unatkozott, amikor kiadott egy halom utasítást, parancsot. Unatkozott, amikor unottan, unott kávéivás közben, unottan erővillámtengerben fürdetett meg egy szerencsétlen, rossz hírt hozó hírnököt. A hírnök első döbbenetében fel sem fogta, hogy mi történik körülötte, csak arra eszmélt, hogy Palpatine unottan megvonja a vállát, majd hatalmas sóhajjal hátat fordított neki. Érdekes - gondolta a hírnök - normál esetben olyan lelkesen szórja a villámokat perceken keresztül! Itt valami nagy baj lehet!

- Na, mi legyen Palpi? - dünnyögte a Császár magának. Költői kérdésére nem kapott választ. Az unalom ellenben igazi vaddisznó módjára újból, hangosan csámcsogva becsörtetett, majd kímétlenül belefetrengett a Császár kitöltetlen, tétlen idejének sártengerébe. Elégedetten pislogott és röfögött a Császárra. Apró malacszemek vidáman csillogtak.
- Mit is csináljak, mit is csináljak? Vader Nagyúr "érdekegyeztető" tanácsülésen van éppen Jedi Szakszervezetisekkel, őt inkább nem zavarnám most. A lázadók lázadoznak, a Birodalom szekere remekül szalad, semmi gondom-bajom... Meg is van! Vader múltkor nagyon ajánlgatta az Archaikus Hangos Kép- és Filmtárat! Lássuk, hogy miket néztek anno a 20. században! Hehehehe, biztos vicces lesz! Elő a listával! Vígjáték nem érdekel, majd megnézem Vader Nagyúr által rögzített Szakszervezeti tárgyalást - morfondírozott Palpatine -, azt mondja, hogy romantika, na, az nem az én asztalom... Dráma? Ebbe belenézünk:




Palpatine viaszszerű arca érzelemmentesen bámult a monitorra. Kontrollálhatatlan rángások jobb szemének szegletében.
- Hogy az a fészkes...!!! Mi a franc bajuk volt ezeknek a 20. században??? Hát ez mi ez? Azt a súlyos...  Vader Nagyúrnak feltétlenül szólnom kell, hogy szerezzen be egy időgépet!!! James, hallod? James, figyelsz? Csak jussak vissza a 20. századba! Sírni fogsz! Fúúú, sürgősen keressünk valami mást. Titanic 2. - A jéghegy dupláz? Na, elmennek ezek a bús picsába... Áh, menjünk egy másik mappára. Azt mondja, hogy dupla klikk a mappán, meg is van, nézzük a tartalmat... nagyon érdekes, nagyon érdekes...Predator? Ez jól hangzik! Megnézem az előzetesét:



- Nem is rossz!!! Megjegyzem, később megnézem majd. Fullosan ki van gyúrva ez a csóka. Böngésszünk még egy kicsit: Star Wars? De hülye címe van! Inkább bele sem nézek, gyanítom, hogy olyasmi lehet, mint a Titanic, csak az űrben játszódik. Nagyon le fogom büntetni a 20. századot, ha egyszer visszajutok oda!!! Haladjunk tovább, horror? Ez meg mi lehet? Eléggé fura lehetett a 20. század, viszont élénk volt a fantáziájuk...Hmm, akkor lapozzunk, vissza a horrorhoz. Akkor találomra kiválasztok egyet, mondjuk legyen, azt mondja, hogy, mondjuk, meg is van...


- Tyűha, ez aztán odapakolt, hahaha. Nagyon vicces kis film, meg is nézem azonnal! 

132 perccel később.

- Állat. Ezt a sok idealista barmot, még hogy mindig a jó győz? De ki a franc ez a Sátán. Érdekesen hangzik, utána is nézek a google-ban. Aha, érdekfeszítő...bukott angyal, meg lehet idézni...szerződést lehet vele kötni, kívánságokat teljesít...formulák...hm, hm...támadt egy ötletem!

Galaktikus Birodalom egy másik szegletében ugyanekkor.

Darth Vader abbahagyta a bólogatást. Zavartan bámult az asztal túloldalán önfeledten ugráló Szakszervezetisekre, akik pattogás közben olyanokat kurjongattak, hogy "Igen, megcsináltuk! Bajnokok vagyunk". Vader Nagyúrnak egy pillanatra olyan érzete támadt, hogy valamiről izomból lemaradt. Jobb keze óvatosan araszolva elindult lézerkardja felé. Ekkor érte utol a Császári midiklorián mms üzenet:

"Vader Nagyúr!

Bízom benne, hogy sikeresen lezárult az érdekegyeztető...... hehheehhehehhehe tanács...hehe...hehehehehehehehehehhehehehehahahahahahahahahahahahhahhahhhihiiiiiii....huhuhuhu..(bocsánat)...huh, és mindenki számára...heheheheheheheh...mindenki számára a jól Végződött ;) Az van, hogy lenne egy plusz küldetésem a számodra!!! Feltétlenül teljesítendő! Szóval a következő dolgokat kellene beszerezned:
- egy fekete jércét, amely még soha nem tojt tojást,
- egy fekete, nőstény kecskét, amelyet még nem érintett bakkecske (höhöhöhö),
- kellene még tömjén, füstölők, seprű (az nem t'om mi!)
Asszem ennyi! Ne kérdezősködj, csak siess a szajréval minél hamarabb, a Halálcsillag 2-ön találkozunk!

Üdv,

A Császár"

- Miért nem vagyok meglepve? - gondolta Vader - biztos kitalált a Mester valami újabb mókát. Honnan a francból szerezzek neki fekete jércét? Áh, mindegy. Na, kikapcsolom a zenét, aztán lássuk, hogy miről is maradtam le....


Folytatása következik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése